Horizonder

Wat is je uitzicht daarboven, zo zonder kinderen?

Zusje heeft ’t druk

op 31 augustus 2012

De telefoon gaat. Aan de andere kant van de lijn klinkt een kinderstem. Lisa, mijn nichtje. “Ik ben vandaag naar school geweest”, zegt ze. Oh ja, haar eerste schooldag. Wat schattig.

Lisa vertelt over de dag, dat ze buiten heeft gespeeld en welke kleren ze aan had. Na een tijdje wordt ze stil. Ik weet ook niet meer wat ik moet zeggen. Haar moeder neemt het over: “Hoi zus! Hoe is-ie?” Ik begin te vertellen. Lekker even bijkletsen met mijn zusje, daar heb ik zin in.

Terwijl we praten, verandert de vrolijke stem van mijn zusje in die van een gehaaste, afgeleide moeder, die tijdens een telefoongesprek twee dochters onder controle probeert te houden. De ene haalt iets overhoop, de andere wil op haar crocjes naar buiten, waar modder ligt. Dat moeten laarzen zijn, vindt mijn zusje.

Terwijl ik probeer te vertellen hoe het met me gaat, voel ik de aandacht aan de andere kant van de lijn verslappen. Zusje zegt: “Ik moet even boos worden op een kind, hoor”. Dat doet ze. Het helpt niks. “Weet je, ik ga even ophangen, ik bel je later terug.”

En toen bleef de telefoon stil.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: