Horizonder

Wat is je uitzicht daarboven, zo zonder kinderen?

Over Horizonder

Foto door gtall1

Contact:

Horizonder gaat over het uitzicht dat je hebt bovenop de berg. Die berg waar je jaren tegenop hebt gezien. De berg van een leven zonder kinderen.

Voor sommigen van ons was de weg lang en zwaar, voor sommigen heel kort en plots. Nu sta je boven. Je kijkt om je heen en ziet misschien pijn en verdriet, misschien spijt, maar ook nieuwe mogelijkheden. Nieuwe vergezichten. Achter je in het dal ligt je kinderwens onvervuld te wezen.

Wat nu?

Wat doet er nog zeer?

Welke kant ga je op?

Wat ga je doen?

Horizonderling is de schrijfster hier. Zij werd 40 in 2012. Na een miskraam volgde geen nieuwe spontane zwangerschap. De keuze voor het medische circuit heeft ze niet gemaakt. Zij en meneer Horizonderling zagen het niet zo zitten om een zwangerschap te laten regelen door dames en heren met witte jassen, met alle lichamelijke en psychische consequenties van dien. Ze lieten het liever aan de natuur over. Jammer dat die niet meewerkte.

Veertig was voor Horizonderling de leeftijd waarop ze haar kinderwens achter zich zou laten. Wat ze nu moet doen met haar leven is haar nog niet duidelijk. Wat ze wel weet, is dat er over dit onderwerp niet zo veel wordt geschreven. Er wordt ook niet zo veel over gepraat. In die zin voelt ze zich een zonderling, ja.

Dat moest maar eens eindigen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: